Waldorfsalat

Du er her

Ingen bedømmelser endnu
Undefined

Waldorfsalat er en af de mere kontroversielle retter i gastronomiens verden. Det hævdes, at salaten blev serveret første gang på det ekslusive hotel Waldorff-Astoria i New York City, men dokumentation er det så som så med. Andre hævder at waldorfsalaten stammer fra Østrig, dog savner man også her bevis. Historie kan vi let fortabe os i...her er min udgave af en typisk gammeldags waldorfsalat.

Anvendelse: 
Madkategori: 
Fedtfattig mad: 
Nej
Mad klar på: 
20
Minutter
Antal personer: 
4
Oprindelsesland: 
Ingredienser: 
1 æble
3-4 stilke bladselleri
1/2dl hasselnødder el. valnødder
1 håndfuld blå eller grønne vindruer
200g mayonnaise
1/2dl fløde
1 spsk. citronsaft
Tilberedning: 

Fjern kernehuset fra æblet og skær det i tern. Rens bladsellerien grundigt og skær dem i tynde stykker på tværs af bladet. Skær vindruerne midt over og fjern kernerne. Hak nødderne og tilsæt det til blandingen. Marinaden laves af pisket fløde samt mayonaise med lidt citronsaft, da det giver det bedste luftige resultat. Vend blandingen forsigtigt i marinaden og vupti, så har du waldorfsalat. Lad salaten afkøle 5-10 min. før servering.

Tilføj kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.