Tomatsuppe

Du er her

Ingen bedømmelser endnu
Undefined

Jeg mødte en gang en drikfældig kok, der hver dag lavede tomatsuppe til sig selv, for at tage tømmermændene. Denne opskrift på tomatsuppe er inspireret af ham, men hvorvidt den virker efter hensigten lader jeg være op til andre at bedømme. Hemligheden bag suppen er dels at blande de rette ingredienser og så tid...masser af tid til at suppen kan småsimre og samle smag.

Anvendelse: 
Madkategori: 
Fedtfattig mad: 
Nej
Mad klar på: 
1.5
Timer
Antal personer: 
4
Oprindelsesland: 
Ingredienser: 
500 gram bacon i tern
4-5 små hakkede skalotteløg
En håndfuld friskhakket timian
Salt og peber
1/4 liter piskefløde
1 liter purede tomatter
1/2 liter vand
2 dl små suppehorn
1 rød skiveskåret chilipeber
Et skvæt balsamico rødvinsdeddike
Tilberedning: 

Svits bacon i 2-3 minutter i en stor varm suppegryde. Tilsæt løgene og lad dem stege til de gennemsigtige. Tilsæt tomatpuré og vand, det friskhakkede timian, balsamico-eddike, den skriveskårede chilipeber samt kværnet peber. Rør rundt, sæt låg på gryden, og skru ned på lavt blus, så suppen kun småsimrer. Efter ca. 65 minutter tilsættes suppehornene.

Efter endnu 15 minutter legeres suppen med fløde, og suppen saltes efter behov. Tomatsuppen er klar til servering f.eks. med flute til. Opskriften kan varieres i det uendelige blandt andet får den en lidt skarpere smag med 2-3 fed hvidløg.

Tilføj kommentar