Stegte ål med persillesovs

Du er her

Ingen bedømmelser endnu
Undefined

Jeg var engang til en julefrokost i sportsforeningen, hvor vi kun fik stegte ål med persillesovs...og en masse snaps! Det smager jo fantastisk, og jeg har aldrig spist så meget ål i mit liv igen. Dog kommer her opskriften.

Anvendelse: 
Madkategori: 
Fedtfattig mad: 
Nej
Mad klar på: 
1
Timer
Antal personer: 
4
Oprindelsesland: 
Ingredienser: 
« Ål »
1 kg ål
Saften fra 2 citroner
2 æg
ca. 200gram rasp
Lidt smør til stegning i ovn
Salt og peber
------------
« Persillesovs og kartofler »
30-40g hvedemel
100g smør
ca. 1/3L mælk
En dusk persille
Salt og peber
1/2 alm. kartofler
Tilberedning: 

Ålen renses. Gnid den i salt og saften fra citronen. Pisk æggene sammen. Dyp derefter ålene i æg, derefter i rasp evt. med lidt peber i. Brun lidt smør på en pande og hæld det over i den bradepande, hvor ålene også lægges i. Ålen skal stege i ca. 25 min. i en forvarmet ovn ved ca. 250grader. Pas på at give ålen for meget da den bliver tør. Kartoflerne koges i mellemtiden. Det tager ca. samme tid som for ålen at blive klar. Persillesovsen laves ved at smelte smøret ved svag varme i en sovsegryde og derefter hældes melet i og piskes godt rundt. Hæld derefter trinvis mælken i indtil sovsen er perfekt. Hak persillen og kom den i gryden. Tilsæt salt og peber.

Tilføj kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.