Risotto fra Piemonte

Du er her

Ingen bedømmelser endnu
Undefined

Risotto hører desværre ikke til den mest populære ret i Danmark måske en god risotto kræver kontant opmærksomhed mens den tilberedes. Men det synes jeg er synd, for risotto kan varieres i al uendelighed og man får en ny oplevelse hver gang. Her er en risotto fra Piemonte, som jeg har samlet op, da jeg var dernede. Den er fin som en lille forret.

Anvendelse: 
Madkategori: 
Fedtfattig mad: 
Nej
Mad klar på: 
45
Minutter
Antal personer: 
4
Oprindelsesland: 
Ingredienser: 
350g risotto ris
50g smør
1 hakket løg
1 dl tør hvidvin
1 liter bouillon
3 spsk. reven parmesan ost
Tilberedning: 

Start med at hælde bouillonvandet i en gryde og bring det i kog. I en sautépande lader du halvdelen af smøret smelte og steger løgene meget let dvs. indtil de er gennemsigtige og bløde. Derefter tilsættes ris og en smule af hvidvinen, som koges ned.

Derefter fortsætter du med at tilføje hvidvin på denne måde, indtil det er brugt op. Så skal bouillonen tilsættes lidt efter lidt, koges ned og dette gentages indtil risene har opnået den ønskede konsistens. Tilsidst tilsættes reven parmasan og resten af smøret. Lad risottoen hvile under låg i et par minutter, hvorefter den kan serveres på store tallerkener.

Det er ikke nødvendigt at tilføje salt, da parmesan osten er salt i sig selv, men du kan godt smage til med lidt peber.

Tilføj kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.