Pasta med krydrede kødboller

Du er her

Gennemsnit: 2.8 (6 stemmer)
Undefined

Pasta er jo altid noget man kan bikse sammen ud fra hvad man lige har i køleskabet, så her kommer en af mine ofte lavede pastaretter med krydrede kødboller eller en slags italienske frikadeller i tomatsovs.

Anvendelse: 
Madkategori: 
Fedtfattig mad: 
Nej
Mad klar på: 
30
Minutter
Antal personer: 
4
Oprindelsesland: 
Ingredienser: 
300 gram hakket kalv- og svinekød
2 hvidløg
1 æg
4 spsk. mel el. rasp
frisk korriander dusk
salt og peber
1 frisk chili
1/2 spsk. Balsamico eddike
500 gram pasta
1 hakket løg
1 lille dåse tomatpure
1 dåse hakkede tomater
Tilberedning: 

Sæt vand over til pastaen - husk at pasta altid skal have rigeligt vand at koge i. Husk salt i vandet. Hak løg, hvidløg, korriander og chili fint og bland det i en skål med kødet. Slå ægget ud i farsen og tilsæt også mel/rasp. Rør det hele godt rundt så alle ingredienser er fordelt. Tilsæt Balsamico eddike samt salt og peber. Nu er farsen klar til at blive stegt. Varm en pande op til stegning og form nu farsen med en ske, så det ligner små kugler. Steg dem på panden stort set som frikadeller - pas dog på ikke at give dem for længe, da de skal simre lidt i tomatsovsen bagefter og deredter risikere at blive for tørre. Når de krydrede kødboller er nogenlunde stegte efter 4-5 minutter, så tilsæt tomatpuré, som svitses lidt af for at undgå den lidt bitre smag, det ellers har - svitsning af tomatpuré får også den sødlige smag til at træde bedre frem. Derefter tilsættes de hakkede tomater og det hele simre mens pastaen koges færdig. Tilsæt evt. lidt ekstra Balsamico eddike til sovsen samt salt og peber efter behov.

Tilføj kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.