Osteboller

Du er her

Ingen bedømmelser endnu
Undefined

Disse boller er lækre som de er, med en klat marmelade, eller til en suppe.

Anvendelse: 
Madkategori: 
Fedtfattig mad: 
Nej
Mad klar på: 
Timer
Antal personer: 
10 stk.
Oprindelsesland: 
Ingredienser: 
25 g. smør
1 dl. mælk
25 g. gær
1 æg
100 g. revet mild danbo - andre ostetyper kan også anvendes
½ tsk. groft salt
250 g. hvedemel
sammenpisket æg til pensling
tørret oregano eller revet ost til pynt
Tilberedning: 

1) Smelt smørret og tilsæt mælken. 2) Kom det i en røreskål, og rør gæren ud heri. 3) Tilsæt øvrige ingredienser (hold lidt af melet tilbage). 4) Slå dejen sammen til den er blank og smidig. 5) Stil den til hævning et lunt sted ca. 30 min. 6) Tag dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. 7) Del dejen i 10 stykker, som trilles til boller, der stilles på bagepapir. 8) Lad dem efterhæve ca. 30 min. 9) Pensl bollerne med æg og drys med oregano eller ost. 10) Bag dem midt i ovnen ca. 15 min ved 225 grader.

(HUSK: gærbrød må aldrig bages ved varmluft!)

½

Tilføj kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.