Medister med kartofler, brun sovs og rødkål

Du er her

Gennemsnit: 3.7 (3 stemmer)
Undefined

Medister kan spises som hverdagsmad med mange forskellige slags tilbehør ligefra de meget tvivlsomme grillbar dressinger f.eks. remoulade til grønlangkål. Denne opskrift er mere klassisk nemlig med kartofler, god dansk brun sovs og rødkål. Det er simpelt og den stegte medister står fint til julefrokost også uden kartofler og sovs men dog med rødkål.

Anvendelse: 
Madkategori: 
Fedtfattig mad: 
Nej
Mad klar på: 
40
Minutter
Antal personer: 
4
Oprindelsesland: 
Ingredienser: 
ca. 700 gram slagterlavet medisterpølse
600 gram kartofler
1 dl mel
150 gram smør
1/2 l sødmælk
Koncentreret fond el. en maggiterning
1/2 stort rødkål
1/2 dl hvidvinseddike
1 dl rødvin
1 tsk. sukker
1 knivspids kanel
salt og peber
Tilberedning: 

Medisterpølse kan tilberedes derhjemme, men da det er de færreste, der har hverken remedierne eller tiden til dette i dag, så køb den i en slagterforretning, som du stoler på. Start med at koge kartoflerne. Skræl dem først eller gør det efter kogning alt efter smag.

De skal have ca. 20-25 min. afh. af størrelse. Imens tilberedes medisterpølsen. Kog den i ca. 2-3 min., hvorefter den smides på en alm. pande med lidt smør eller olie. Den skal stege i min. 15 min. Rødkålen snittes i fine lange stykker. Hæld hvidvinseddike, rødvin, sukker og kanel i en passende kaserolle.

Kog det op og tilsæt rødkålen. vend den godt i marinaden og lad den simre i ca. 30 min. Når medisteren er klar, så påbegyndes den opbagte sovs. Hæld smør og mel i en lidt varm gryde og pisk rundt. Tilsæt mælken lidt af gangen, så melblandingen, når at suge væsken til sig under hurtig omrøring. Når den ønskede konsistens er nået, så tilsættes fond eller en maggiterning og sovsen smages til med salt og peber.

Tilføj kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.