Lakseseng med gravad laks

Du er her

Ingen bedømmelser endnu
Undefined

En virkelig velsmagende forret, der både ser indbydende ud, og som dine gæster næsten med sikkerhed ikke har oplevet før.
Retten er en smule tidkrævende, men den er til gengæld skudsikker - man kan ikke gøre noget forkert. Og du rammer alle de fintfølende smagsløg med gængse råvarer.

Anvendelse: 
Madkategori: 
Fedtfattig mad: 
N/A
Mad klar på: 
75
Minutter
Antal personer: 
4
Oprindelsesland: 
Ingredienser: 
1 limefrugt
2 dl. creme fraiche gerne 9%
2 kolde, hårdkogte æg
2 modne avocado
1/2 stort eller et helt lille zittauerløg
groft salt og stødt paprika
4 store skiver gravad laks
4 skiver hvidt brød ikke for store
smørbart smør eller letsmør
ørred- eller stenbiderrogn eller evt. kaviar
1 dusk frisk dild
8 sherrytomater
Tilberedning: 

LAV GERNE INGREDIENSERNE TIL LAKSESENGEN NOGLE TIMER I FORVEJEN: Del limefrugten og pres saften ud, bland det med creme fraiche og rør det med salt og paprika. Hak de hårdkogte æg i små tern. Hak også kødet fra avokadoerne i små tern og pray dem evt. med citronsaft aht. farven. Hak løget i så små tern som muligt.

FÆRDIGGØR RETTEN MAX. EN TIME FØR SERVERING: Rør ovennævnte ingredienser forsigtigt sammen. Smag evt. til med yderligere salt og paprika. Smør brødskiverne med smørbart smør eller letsmør. Fordel laksesengen på brødet helt ud til kanten. Læg lakseskiverne ovenpå. Læg en stribe hakket dild og en stribe rogn på. Skær en krone i hver af sherrytomaterne. Anret hver skive på en tallerken og pynt med tomaterne.

TIP: Lav dobbelt portion creme fraiche og brug halvdelen som dip til stave af gulerødder, bladselleri og/eller udkernet agurk.

Tilføj kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.