Kogt torsk med sennepssovs

Du er her

Gennemsnit: 2 (3 stemmer)
Undefined

Denne opskrift på kogt torsk er baseret på en ret, som min svigerfar lavede til familien lillejuleaften. Jeg har naturligvis fået torsk med sennepssovs før, men denne gang var nogen særligt for der var alskens tilbehør til, som fik det hele til at smage fortrinligt. Jeg ved ikke, om denne opskrift oprindeligt kommer fra Sønderjylland, men det er min svigerfars bedste gæt.

Anvendelse: 
Madkategori: 
Fedtfattig mad: 
Nej
Mad klar på: 
50
Minutter
Antal personer: 
4
Oprindelsesland: 
Ingredienser: 
ca. 1 1/2 kilos renset torsk uden hoved
Fiskesennep
1 stort rødløg
2 kogte æg
30-40 gram Revet peberrod
200 gram Torskerogn i bukser
100 gram smør
600 gram kartofler
150 gram kapers (udrænet vægt)
1 dl mel
2 laurbærblade
salt og hele peberkorn
Tilberedning: 

Start med at sætte vand over til kartoflerne, og læg kartoflerne i, når det koger. Sæt en stor gryde med vand over til torsken. Put 2 laurbærblade, ca. 10 peberkorn og en god sjat salt i vandet (der kan tilsættes en anelse eddike også). Når vandet koger, så læg torsken i gryden og skru derefter ned på laveste blus.

Torsken skal koges omtrent 15-20 minutter. Imens tilberedes tilbehøret. Skær de kogte æg i tern, det samme med løget og torkserognen. Læg ingredienser i hver sin lille skål - kapers og peberod ligeså. Pil kartoflerne, og påbegynd sovsen. Tag en lille sovsegryde og smelt smøret heri ved svag varme.

Smid melet i det smeltede smør under omrøring. Tilsæt lidt af torskevandet i etaper, så konsistensen kan styres. Hæld derefter fiskesennep i som det nu passer den enkeltes smag i styken - smag tilsidst til med salt og peber. Sæt evt. overskydende fiskesennep på bordet i en lille krugge til dem, der ønsker sovsen endnu stærkere.

Det hele serveres i skåle, så gæsterne selv kan tage den mængde af hvert tilbehør, som de nu bedst kan lide. Håber torsken smager.

Tilføj kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.