Kalkunbryst med fyld

Du er her

Ingen bedømmelser endnu
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Undefined

Det kan være rigtigt svært at få kalkunbryst til at smage af noget interessant, fordi kødet er så fedtfattigt og derfor mangler de smagsstoffer, der sidder i f.eks. fedtet fra svin og okse. Derfor gælder det om at være lidt kreativ med, hvordan kalkunbrystet tilberedes. Kalkunen kan også grilles.

Anvendelse: 
Madkategori: 
Fedtfattig mad: 
Ja
Mad klar på: 
65
Minutter
Antal personer: 
6
Oprindelsesland: 
Ingredienser: 
1 helt kalkunbryst ca. 800g
2 forårsløg el. 1 alm løg
2 fed hvidløg el. kinesisk hvidløg
2 spsk. sennep
2 spsk. akaciehonning
1 dusk frisk timian
Salt og peber
Tilberedning: 

Kalkunbrystet tages ud af indpakningen, lægges på et skærebræt og skæres horisontalt. Det skal ikke gennemskæres, men åbnes så meget, så det senere kan rulles sammen. Kalkunstykket drysse let med salt og peber på begge sider. Bland sennep og honning sammen i en lille kop og smør indersiden af kalkunbrystet med blandingen.

Forårsløgene skæres groft, hvidløg skæres i tynde stykker, og timian deles 2-3 mindre duske. Fordel dette på indersiden af kalkunbrystet og og rul så kalkunbrystet sammen. Hvis det ikke kan holde formen af sig selv, så snør det 2-3 steder.

Du kan med fordel pensle oversiden med olie, så skorpen bliver gyldenbrun og indtagende. Steg derefter kalkunbrystet i ovnen i ca. 35-45 min. eller på grillen i 25-30 min.

Tilføj kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.