Juleand

Du er her

Ingen bedømmelser endnu
Undefined

And kan laves på mange måneder f.eks. er kineserne dygtige til at variere anvendelsen af and. For mange danskere hører and især til julebordet, og de er netop også, hvad denne opskrift på and, er lavet til.

Anvendelse: 
Madkategori: 
Fedtfattig mad: 
Nej
Mad klar på: 
2.5
Timer
Antal personer: 
4
Oprindelsesland: 
Ingredienser: 
ca. 3,3 kg and
100 gram svesker
3 æbler
600 gram almindelige kartofler
500 gram forkogte små kartofler til brunede kartofler
200 gram sukker
100 gram smør
Salt og peber
7 dl vand
3 dl fløde
Sovsekulør (brun)
Rødkål
Tilberedning: 

Forvarm ovnen til 250 grader. Tag evt. indmad ud af anden. Skær vinger og krås fra anden. Gnid den indvendige side af anden med salt og peber. Skær æblerne i 4 dele, tag kernehuset ud og fyld anden hermed samt svesker. Luk anden med et par stegespyd. Læg anden i et fad, der kan gå i ovnen. Gnid anden på alle sider med salt og drys lidt peber på den. Lad anden brune i 15-20 minutter i den varme ovn på hver side, skru derefter ned på 180-190 grader i den resterende tid og put lidt vand i bunden af fadet.

Tag en kasserolle, put lidt smør i bunden og læg vinger og krås heri gerne med et æble, lidt løg, nogle peberkorn eller andre ting, der er for hånden. Svits det hele i 5 minutter. Put derefter vandet i gryden og kog det ind til en andefond i ca. 60 minutter.

De hvide kartofler skal blot tilberedes på almindelig vis. Brunede kartofler laves på følgende måde. Karamelisér sukkeret på en pande ved svag varme. Når sukkeret bliver lyst gennemsigtigt, så put smøret på panden og steg derefter kartoflerne ved svag varme. Sovsen laves på den filtrerede andefond (fedtet tages fra).

Filtrer også fedtet fra fadet i ovnen. Hæld fløden i kasserollen, sovsekulør og tilsmag med salt og peber og lidt ribsgele. Til denne opskrift kan man varme rødkål fra glas. Varm det evt. i lidt andefedt. And kan også serveres med sødt og surt tilbehør f.eks. ribsgele, stegte æbler, asier eller andet.

Tilføj kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.