Hjemmelavet pizza

Du er her

Gennemsnit: 4.5 (2 stemmer)
Undefined

Hemmeligheden bag en god hjemmelavet pizza er varme! Ovnen skal være meget varm og der hjælpe gevaldigt på bundens sprødhed, hvis man bager pizzaen på en indsætningssten, der i forvejen er opvarmet. Og så er det vigtigt ikke at putte alt for mange ingredienser på især ikke alt for væskeholdige ingredienser. Derudover er pizza jo ret nemt at lave og både børn og voksne elsker det.

Anvendelse: 
Madkategori: 
Fedtfattig mad: 
Nej
Mad klar på: 
1.5
Minutter
Antal personer: 
4
Oprindelsesland: 
Ingredienser: 
« Pizzadejen »
400g hvedemel
2 spsk. god olivenolie
25g gær
1 1/2dl vand
------------------------------------------
« Pizzafyld »
250g ost
3 tomater uden skind el. tilsvarende tomat på dåse
En håndfuld champignon
100g parmaskinke
Lidt basilikum
Salt og peber
Tilberedning: 

Pizzadej: Vandet skal være lunkent. Tag en skål og opløs gæren i vandet. Tilsæt olivenolie. Sigt nu melet i skålen og ælt dejen til den er smidig. Stil den til side for at hæve et lunt sted i ca. 1 time. Derefter rulles dejen ud med lidt mel på bordet, kanterne bukkes opad og er klar til at blive fyldt

Pizzafyld: Mos tomaterne ud og tilsæt basilikum og salt og peber. Bland det godt. Fordel først ost på pizzadejen, dernæst tomat. Firdel champignon, fordel dem. Stil pizzaen i en forvarmet ovn (højeste varme) i ca. 10 min. Læg så tilsidst parmaskinen på og lad pizzaen blive færdig inden for de næste 5 minutter - hold godt øje med den, så den ikke brænder på.

Et godt fif er at pynte pizzaen efter den kommer ud af ovnen med fiske basilikum blade. Knust hvidløg og finthakket basilikum i olivenolie smager fantastisk og ser også dekorativt ud.

Tilføj kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.