Gulerodssuppe

Du er her

Gennemsnit: 5 (1 stemme)
Undefined

En hurtig og nem suppe, der gør lykke hver gang. Server den med osteboller.

Anvendelse: 
Madkategori: 
Fedtfattig mad: 
Nej
Mad klar på: 
45
Minutter
Antal personer: 
4
Oprindelsesland: 
Ingredienser: 
500 g. gulerødder
2 mellemstore løg
1-2 spsk. olie
1 l. grøntsagsbouillon
2 porrer
1 dl. tør hvidvin
1 dl. piskefløde
salt og hvid peber
Tilberedning: 
  1. Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker.
  2. pil løgene og hak dem groft.
  3. Varm olien i en gryde og svits grøntsagerne et par minutter uden at de tager farve.
  4. Hæld bouillonen ved og kog grøntsagerne møre ca 15-20 min.
  5. Blend suppe og grøntsager eller purér dem gennem en sigte.
  6. Gør porrerne i stand og skær dem i ringe.
  7. kog dem i letsaltet vand ca 2 min.
  8. Kom de purerede grøntsager tilbage i gryden og varm det op.
  9. Pisk hvidvinen i og kog suppen nogle få min, til syren er gået af vinen.
  10. Rør piskefløden i og tilsæt de kogte porreringe, evt. med noget af kogevandet.
  11. lad suppen nå kogepunktet og smag til med salt og peber.
  12. servér suppen rygende varm med osteboller eller andet brød til.

Tips: *Bouillon kan erstatte hvidvinen. *Trin 1-7 kan forberedes dagen før. Suppen skal da blot varmes op, før du færdiggør med trin 8-12.

Tilføj kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.