Grillet tigerrejer med naam jim (fiskesauce)

Du er her

Gennemsnit: 4 (2 stemmer)
Undefined

En typisk thailandsk måde at tilberede store rejser eller tigerrejer på er at grille dem og servere tigerrejerne med stærk fiskesovs som kaldes naam jim. Denne opskrift er autentisk.

Anvendelse: 
Madkategori: 
Fedtfattig mad: 
Ja
Mad klar på: 
25
Minutter
Antal personer: 
4
Oprindelsesland: 
Ingredienser: 
8 store tigerrejer
10 fed hvidløg (pillede)
10 små grønne friske chili
2 tsk. sukker
Saften af 5 limefrugter
3 spsk. østerssovs/fiskesovs
Tilberedning: 

Selve fiskesaucen (naam jim) tilberedes egentlig i en stor stenmorter, men man kan også blende det hele. Tilbereder du i morter, så start med at knuse hvidløg og chili meget fint. Det tager lidt tid at gøre, men det er vigtigt at få al saft og smagsstoffer ud. Derefter tilsættes sukker, limejuice og østerssauce. Da vi alle har forskellig smagsoplevelse, så er det vigtigt, at rejedippen smages til. Lime er surt, sukker er sødt, østerssauce er lidt salt og chile er stærk - det gælder om at finde din egen perfekte kombination.

Rejserne lægges på grillen. De kan evt. smøres inden med lidt olie, men det er ikke nødvendigt. Hvis du spiser rejehovedet med (det er meget delikat), så husk at stege rejerne lidt ekstra med hovedet inde over varmen! Rejerne serveres med naam jim i små skåle, så gæsterne kan dyppe rejekødet heri.

Tilføj kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.