Grillet ørred med nye kartofler

Du er her

Gennemsnit: 4.5 (6 stemmer)
Undefined

Jeg er selv lystfisker, så det hænder, at jeg har en friskfanget ørred med hjem til min bedre halvdel, som stadig tror jeg køber dem hos fiskehandleren. I sommerhalvåret kan jeg ikke komme på bedre mad end en grillet havørred stoppet med urter, dertil nye kartofler og en hvidvinsflødesauce baseret på væsken fra fisken. Sådan her laver jeg den.

Anvendelse: 
Madkategori: 
Fedtfattig mad: 
Nej
Mad klar på: 
55
Minutter
Antal personer: 
4
Oprindelsesland: 
Ingredienser: 
1 kilo nye kartofler
2-3 forårsløg
En ørred omkring 1,6-2 kilo
Salt og peber
1-2 dl tør hvidvin
1 dusk dild
1 dusk persille
4 spiseskefulde smør
3-4 dl piskefløde
1 lemonfrugt eller 1/2 citron
Tilberedning: 

Tænd grillen! Sæt vand over til kartofler med et drys salt i. Læg den rensede ørred på et dobbeltlag sølvpapir, der er rigeligt stort, så der kan laves en lukket pakke heraf senere. Gnid ørreden godt med salt. Hak forårsløg, dilden og halvdelen af persillen, og stop ørreden fuld hermed - resten fordeles udover ørreden. Tilsæt 2 smørklatter, og lidt kværnet peber.

Buk nu sølvpapiret opad i kanterne, således at hvidvinen og citronsaften kan hældes ved uden, at den løber ud. Tilsæt vin og pres lemonsaften i og luk pakken, så den er helt tæt. Læg ørreden på grillen i 25-35 minutter. Fisken er først færdig, når kødet har antaget en lyserød farve istedet for den rå orange farve.

Væden hældes i en lille kaserolle gerne sammen med lidt af urterne, og der tilsættes fløde under opkogning - hvis det nødvendigt, så smag atter til med salt og peber. Når kartoflerne er færdige, så put 2 smørklatter heri, og hak den anden halvdel af persillen groft og vend det i kartoflerne.

Tilføj kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.