Chokoladekage

Du er her

Ingen bedømmelser endnu
Undefined

Denne chokoladekage kræver lidt armkræfter, men den er det hele værd, når den skal nydes til en god kop kaffe eller varm chokolade.

Anvendelse: 
Madkategori: 
Fedtfattig mad: 
Nej
Mad klar på: 
90
Minutter
Antal personer: 
2
Oprindelsesland: 
Ingredienser: 
150 g blødt smør
250 g sukker
1 tsk. vanillesukker
2 æg
200 g mel
1 tsk. bagepulver
4 spsk. kakao
3/4 dl mælk
3/4 dl kogende vand
Lidt fedstof til at smøre formen
Tilberedning: 

Det bløde smør røres godt med sukker og vanillesukker. Brug evt. en elpisker. Pisk æggene godt sammen og rør dem i smøret lidt ad gangen. De tørre ingredienser blandes og sigtes og røres i dejen skiftevis med mælken. Afslut med at irøre det kogende vand lidt efter lidt. Den færdige dej hældes i en smurt franskbrødsform/kageform (1½ liter) og bages i min. 60 minutter ved 160 grader. Lad kagen køle af før den vendes ud af formen.

Chokoladekagen kan serveres med chokoladeglasur eller glasur af flormelis. Chokoladekage kan også drysses med nødder eller mandler på toppen.

Tilføj kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.