Braskartofler med bearnaisesovs

Du er her

Gennemsnit: 3 (1 stemme)
Undefined

Her er en sjov ret, hvis kvalitet helt afhænger af, hvor lækre rester man har tilovers. Personligt elsker jeg braskartofler med rester fra oksefilet, men mindre kan naturligvis også gøre det. Bearnaisesovsen skal laves hurtigt, hvorfor jeg bare nupper et brev af Knors formidable brevsovs.

Det er ikke for at reklamere, men jeg synes bare at den smager fortrinligt, og så tager det en 1/10 af tiden at lave den i forhold til den ægte vare.

Anvendelse: 
Madkategori: 
Fedtfattig mad: 
Nej
Mad klar på: 
25
Minutter
Antal personer: 
4
Oprindelsesland: 
Ingredienser: 
Rester af kød gerne oksekød ca 300-400 gram
800 gram kogte og kølede kartofler
2 breve pulver bearnaisesovs
2 store løg
150 gram smør
Salt og peber
1/2 liter mælk
Tilberedning: 

Skær kartofler, løg og kød i halvstore tern eller skiver. Svits først løgene til de er gennemsigtige. Tilsæt da kartofler og kød samt godt med salt og peber. Smelt smøret i en sovsegryde ved svag varme, put brevenes indhold i under omrørring og tilsæt derefter mælken.

Lige et tip angående brevsovs: ønsker man den uden smør er det faktisk muligt helt at undlade, dog skal der lidt mindre væske i, alternativt kan også bruges olie. For de der er fløjtende ligeglad med kalorierne, så kan det varmt anbefales at anvende 1 dl fløde som erstatning for en 1 dl mælk. Lad sovsen koge op og smag til med salt og peber. Retten kan med fordel serveres med rødbeder.

Tilføj kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.