Biksemad

Du er her

Ingen bedømmelser endnu
Undefined

Biksemad er en klassisk dansk ret - skulle man tro. Dog ser man lignende retter i vore nabolande f.eks. pyttipanna i Sverige, som primært adskiller sig fra biksemad i måden man udskærer kartofler og kød på. Biksemad kan laves af gårsdagens rester, hvadenten det er steg, filet eller noget tredie. Det betyder heller ikke noget, om der anvendes svinekød eller oksekød.

Anvendelse: 
Madkategori: 
Fedtfattig mad: 
Nej
Mad klar på: 
30
Minutter
Antal personer: 
4
Oprindelsesland: 
Ingredienser: 
600g kogte nedkølede kartofler
2 store løg
300g stegt oksekød eller svinekød
8 æg
Salt og peber
Tilberedning: 

Snit løgene mellemfint, skær kartofler og kød i grove stykker. Steg først løgene i en stor pande indtil de bliver gyldenbrune og afgiver deres sukkerstoffer. Tilsæt derefter kartoflerne og steg videre indtil kartoflerne begynder at få lidt stegeskorpe. Tilsæt derefter kødet og steg det hele færdig. Smag til med salt og peber. Tag biksemaden af panden og lav spejlæg. Til biksemad kan serveres bearnaisesauce eller blot ketchup, worcestershiresauce, HP-sauce. Server biksemaden med rødbeder.

Tilføj kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.