Bearnaisesauce el. bearnaisesovs

Du er her

Gennemsnit: 5 (2 stemmer)
Undefined

Bearnaisesauce laves stort set som hollandaisesauce blot tilsætter man estragon i bearnaisesauce. Det er ikke nogen nem opgave at lave bearnaisesauce fra grunden, da den nemt skiller, men lykkedes det er saucen tilgengæld uimodståelige.

Anvendelse: 
Madkategori: 
Fedtfattig mad: 
Nej
Mad klar på: 
30
Minutter
Antal personer: 
4
Oprindelsesland: 
Ingredienser: 
3 æggeblommer
2 spiseskefulde estragoneddikke (alm. eddike kan bruges, ligeså bearnaiseessens)
1 lille skalotteløg
Salt og peber
150 gram smør
2 spiseskefulde tørret eller friskhakket estragon
4 spiseskefulde vand
Tilberedning: 

Bearnaisesauce må aldrig blive for varm, for så skiller den på stedet. Derfor laves saucen i en skål i et vandbad. Start dog med koge vand, eddike og løg i en kasserolle i ca. 4-5 min, så fonden reduceres til omkring 1/3.

Tag derefter en lille metalskål eller gryde og pisk æggeblommerne godt. Stil nu metalskålen op i vandbadet, og hæld langsomt fonden gennem en sigte ned i æggeblommerne under konsant omrøring. Smelt smøret ved meget svag varme og hæld også det i saucen under konstant omrøring - igen bør man være meget karrig med varmen, så saucen ikke skiller.

Put tilsidst estragon i saucen og smag til med salt og peber og evt. eddike. Bearnaisesauce passer fint til f.eks. wienerschnitzel og oksefilet.

Tilføj kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.