Andebryst med appelsinsovs

Du er her

Gennemsnit: 1 (1 stemme)
Undefined

Jeg ved egentlig ikke om denne ret hører til blandt de danske opskrifter, men den i al fald en klassiker, der smager henrivende, hvis kødet bliver stegt tilpas rosa/orange med dejlig fløde-appelsinsovs. Jeg har valgt en lille råkost-agtig salat hertil, men meget andet kan også gå.

Anvendelse: 
Madkategori: 
Fedtfattig mad: 
Nej
Mad klar på: 
35
Minutter
Antal personer: 
4
Oprindelsesland: 
Ingredienser: 
3 stk. andebryst
1 kilo aspargeskartofler
5 appelsiner
Salt og peber
1/2 liter piskefløde
200 gram rosiner
10 gulerødder
1 dl kokosmel
Tilberedning: 

Sæt vand over til kartofler. Tag kødet ud af pakken og skyl det evt. i lidt koldt vand, hvis der sidder blod på. Skær derefter ned i fedtsiden på kryds og på tværs uden at nå helt ned til kødet. Krydder andebrystet med peber på begge sider, og læg det så i den varme pande med fedtsiden nedad - stegefedt er ikke nødvendigt, da fedtet fra anden er rigeligt til at stege i.

Når fedtet har nået en gyldenbrun farve, så vend andebrystet og sæt varmen mellem middel og lav. Skyl gulerødderne og skræl dem, hvis du ikke bryder dig om at få det yderste lag med. Skær 4 af appelsinerne i tern, ligså gulerødderne, put det hele i en skål med rosinerne og tilsæt kokosmelen - rør derefter rundt.

Du kan afgøre om andebrystet er færdigt på flere måder. Lige inden skal det dog drysses med salt - vær ikke nærrig hermed. Jeg plejer blot at trykke på køddet med undersiden af en gaffel, hvis det kun giver lidt efter, så er det klat til at blive lagt til hvile i sølvpapir omviklet med et håndklæde. Lad køddet hvile i 10 minutter, imens du laver appelsinsovsen.

Tag den sidste appelsin og riv skallen med et rivejern. Skær derefter appelsinen over, og pres safterne ud på panden og tilsæt skallerne. Straks derefter tilsættes fløden og sovsen tilsmages med salt og peber. Kartoflerne pilles, hvis de ikke allerede er skrællet eller serveres blot med skind på, hvis ingen har noget imod det.

Tag nu andebrystet ud af hvile og skær for i relativt tykke skiver - kødet bør være rosa grænsende til orange. Server det hele på et fad med grøntsager og sovs ved siden af eller portionsanret det.

Tilføj kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.