5-kornsboller

Du er her

Gennemsnit: 5 (1 stemme)
Undefined

Disse boller bliver bare perfekte hver gang.

Anvendelse: 
Madkategori: 
Fedtfattig mad: 
Nej
Mad klar på: 
2
Timer
Antal personer: 
32-40 boller
Oprindelsesland: 
Ingredienser: 
200 g. 5-kornsblanding
3 dl. vand
2 tsk sukker
2 tsk salt
50 g margarine
6½ dl mælk
200 g hytteost
50 g gær
1200 g hvedemel - erstat gerne 200 g heraf med grahamsmel
Tilberedning: 
  1. Korn-blandingen og vandet koges ved svag varme i 4 minutter med låg på.
  2. Tilsæt margarine, salt og sukker.
  3. Mælk og hytteost kommes i en skål.
  4. Kornblandingen røres ud heri.
  5. Temperaturen kontrolleres før gæren udrøres i blandingen.
  6. Mel tilsættes lidt ad gangen, og dejen æltes.
  7. hæver tildækket ca. 30 minutter.
  8. Dejen tages ud på et meldrysset bord, slås ned og formes til en lang pølse.
  9. Deles i 32-40 stykker der hver trilles til en bolle og lægges på bageplader, beklædt med bagepapir.
  10. hæver lunt under bagestykket i ca. 25-30minutter.
  11. Pensles med sammen pisket æg og birkes – mørke eller lyse – drysses over.
  12. Bager ved rask varme, 235 grader C, på nederste rille i ca. 12-15 min. Husk, at gærbrød aldrig må bages ved varmluft,.

Tilføj kommentar

To prevent automated spam submissions leave this field empty.