Svinekød

Du er her

det er en dejlig stykke kød

Hvis man synes, at panerede skinkeschnitzler bliver for fede, så prøv denne upanerede udgave. Server gerne med kapers, citronskive, benfri sild, kogte ærter,brasede kartofler og smørsovs.

En madopskrift, der næppe kan tænkes mere dansk, er stegt flæsk med persillesovs. Retten er utrolig nem at lave, og særdeles velsmagende med lidt surt til.

Denne ret er én af mine livretter. Server gerne med kapers, citronskive, benfri sild, kogte ærter, brasede kartofler og smørsovs.

Min mor lavede denne variant af gullash, når køleskabet og fryseren skulle tømmes for kød og grøntsager. Den kan laves både med kartoffelmos og almindelige kogte kartofler, men jeg har valgt kartoffelmos i denne opskrift.

Juleskinke er jo egentlig blot en paneret el. glaseret grillet skinke, som man kan pynte med list røde og hvide julefarver. Denne opskrift har jeg fået fra min farmor, der altid serverede juleskinke Juleaften.

Medister kan spises som hverdagsmad med mange forskellige slags tilbehør ligefra de meget tvivlsomme grillbar dressinger f.eks. remoulade til grønlangkål. Denne opskrift er mere klassisk nemlig med kartofler, god dansk brun sovs og rødkål.

Alle folk har naturligvis en mening om, hvordan sparerib BBQ-sauce skal smage, men personligt er jeg ikke for meget til det helt søde som f.eks. Jensens´ spareribs. Jeg kan godt lige det afbalanceret og så godt med hvidløg!

Flæskesteg er en klassisk juleopskrift i Danmark. Så længe jeg kan huske tilbage så har der altid været and, medister og så flæskesteg på julebordet både juleaften men sandelig også til julefrokost. En julefrokost uden flæskesteg er nærmest utænkelig!

Det er skønt med frikadeller især i den kolde tid. Jeg laver dem gerne godt krydrede, så de får en rund og fyldig smag. Her er så en af de mere traditionelle frikadelle-opskrifter med brun sovs og kartofler.

Sider

Subscribe to Svinekød