Salatopkrifter

Du er her

Her er en anderledes salat, der passer fint til alle slags stegt eller grillet kød.

Vinterens mad, der er noget tungere end om sommeren, kræver noget af salaten, og her synes jeg, rødkålen er fantastisk, f.eks som her med clemmentiner.

Tomatsalat passer til de fleste grillretter på en dejlig sommerdag. Den kan varies på mange måder både med nye spændende krydderier og nyt indhold såsom oliven eller lignende.

Waldorfsalat er en af de mere kontroversielle retter i gastronomiens verden. Det hævdes, at salaten blev serveret første gang på det ekslusive hotel Waldorff-Astoria i New York City, men dokumentation er det så som så med.

Italiensk salat bruges som tilbehør især på smørrrebrød f.eks. hamburgerryg. Det med det italienske tror jeg ikke meget på, så italiensk salat er klassificeret som en dansk tilbehørsret. Den kan laves i flere forskellige varianter, men her er det en luksusudgave.

Hjemmelavet tunsalat behøver egentlig ikke være bedre i smagen end dem man køber, dog giver det mulighed for selv at sammensætte ingredienserne og krydre, og det behøver heller ikke blive til babymos...

Er der noget bedre end at sætte på Santorini og spise ægte græsk feta salat med skønne oliven, store feta-blokke, duftende tomater og knasende agurker? Her er en opskrift på græsk salat med feta, som jeg har samlet om på en af mine ferier i Grækenland.

Coleslaw er en art salat med dressing i. Det er især livsnødvendigt at have forberedt lidt coleslaw til spareribs, men det står udmærket som tilbehørt til steaks eller i det hele taget al slags grillmad.

Hjemmelavet agurkesalat er bare meget friskere end de syltede argurker, der kan købes på glas. Ikke fordi, der nødvendigvis produceres i en dårlig kvalitet, men simpelthen fordi tiden i glasset frarøver agurkerne der sprødhed og friskhed sammenlignet med den hjemmelavede udgave.

Subscribe to Salatopkrifter