Fjerkræ

Du er her

And kan laves på mange måneder f.eks. er kineserne dygtige til at variere anvendelsen af and. For mange danskere hører and især til julebordet, og de er netop også, hvad denne opskrift på and, er lavet til.

Denne hjemmelavede hønsesalat er et hit på frokostbordet.

Jeg ved egentlig ikke om denne ret hører til blandt de danske opskrifter, men den i al fald en klassiker, der smager henrivende, hvis kødet bliver stegt tilpas rosa/orange med dejlig fløde-appelsinsovs. Jeg har valgt en lille råkost-agtig salat hertil, men meget andet kan også gå.

Sierra Leone er kendt for fantastiske stuvninger med nødder, men her er der tale om en dejlig forstegt og derefter kogt peanut-kylling

Denne ret har jeg lært at lave af en god ven fra Sierra Leone i Afrika

Det kan være rigtigt svært at få kalkunbryst til at smage af noget interessant, fordi kødet er så fedtfattigt og derfor mangler de smagsstoffer, der sidder i f.eks. fedtet fra svin og okse. Derfor gælder det om at være lidt kreativ med, hvordan kalkunbrystet tilberedes.

Hemligheden bag en god risotto er nænsomhed, opmærksomhed, grynenes kvalitet og ikke mindst, hvad der fyldes i risottoen ud over risene. Jeg har lavet risotto utallige gange på ligeså mange forskellige måder - med hvidvin og laks, med hønsefond og kylling, med bacon og svinefond osv.

Subscribe to Fjerkræ