God Køkkenhygiejne

Du er her

god hygiejne i køkkenetDet er vigtigt med hygiejniske rutiner i køkkenet, så du og dine undgår dårlige oplevelser med mad. Nedenfor har vi samlet nogle af de bedste råd til god køkkkenhygiejne. I den forbindelse drejer det sig om at få de gode råd ind under huden dvs. huske sig selv på hygiejnereglerne indtil de sidder fast og er blevet en naturlig måde at arbejde på under madlavningen.

 

 

  • Hold altid fersk kød og grøntsager adskilte, da bakterier fra den ene del ikke må finde vej til den anden
  • Brug hele tiden nye køkkenredskaber i videst muligt omfang f.eks. nye skåle til nye ingredienser.
  • Vask hænder ofte især ifbm. skift fra kød el. æg til andre ingredienser
  • Hav altid en ren karklud klar. En sur karklud kan være en ubehagelig bakteriebombe. Skift karklud under madlavning, hvis du skønner, at det er nødvendigt.
  • Brug aldrig samme skærebræt til kød og grøntsager. Hav altid et eller flere faste skærebrætter, som kun anvendes til kød. Vask skærebrættet grundigt, hvis du udskærer flere typer kød på det samme skærebræt.
  • Sørg for at køleskabet er koldt nok til nedkøle varene til omtrent 5 grader
  • Lad ikke tilberedt mad stå fremme mere end et par timer ved stuetemperatur medmindre opskriften specifikt kræver det af andre årsager.
Undefined