Fedtfattig og sund mad

Du er her

Vinterens mad, der er noget tungere end om sommeren, kræver noget af salaten, og her synes jeg, rødkålen er fantastisk, f.eks som her med clemmentiner.

Hvis man synes, at panerede skinkeschnitzler bliver for fede, så prøv denne upanerede udgave. Server gerne med kapers, citronskive, benfri sild, kogte ærter,brasede kartofler og smørsovs.

Jeg laver ofte en sund og fedtfattig opskrift lige efter julen, da jeg er som regel er blevet noget træt og oppustet af and, flæskesteg og ris a la mande. Grøntsagssuppe kan laves med de grøntsager, som man selv synes smager godt.

Hemligheden bag den særegne japanske suppesmag i f.eks. miso suppe er dashi. Dashi laves som et afkog af tang (konbu) og bonitofisk (katsuobushi), som filtreres. Køb det som pulver i din japanske specialbutik.

Salsa betyder sovs på spansk. Det er et klassisk tilbehør til det mexicanske køkken, hvor salsa både kan bruges som en slags dip og som en reel sovs. Man kan naturligvis købe færdiglavet salsa i små dåser til helt uhyrlige priser, når man tænker på, hvad der er i!

En rejecocktail kan man næsten få, hvor man end befinder sig i verden. Der er måske ligefrem dem, der mener, at en rejecocktail fungerer så fint som forret, fordi de fleste kan lide den, og alle kan finde ud af at lave den!

Tomatsalat passer til de fleste grillretter på en dejlig sommerdag. Den kan varies på mange måder både med nye spændende krydderier og nyt indhold såsom oliven eller lignende.

En virkelig dejlig makaroni- eller spaghettiret med lam for afvekslingens skyld. De friske urter tager den tunge smag af lammekødet, så retten samlet set fremstår fyldig og alligevel frisk og spids i smagen.

Ovnbagte grøntsager passer til mange retter, især er det godt til grillet eller stegt mad. Hemligheden bag velsmagende ovnbagte grøntsager er den tid, du lader dem bage i ovnen - det kan ikke gå galt.

Det er temmelig simpelt at lave majskolber på grill om sommeren, og det smager fortrinligt med smør på.

Det kan være rigtigt svært at få kalkunbryst til at smage af noget interessant, fordi kødet er så fedtfattigt og derfor mangler de smagsstoffer, der sidder i f.eks. fedtet fra svin og okse. Derfor gælder det om at være lidt kreativ med, hvordan kalkunbrystet tilberedes.

Hemligheden bag en god risotto er nænsomhed, opmærksomhed, grynenes kvalitet og ikke mindst, hvad der fyldes i risottoen ud over risene. Jeg har lavet risotto utallige gange på ligeså mange forskellige måder - med hvidvin og laks, med hønsefond og kylling, med bacon og svinefond osv.

Hellefisk er en fladfisk med en meget fin smag. Kødet er hvidt og kan farves flot med f.eks. karry, som jeg bruger i denne fiskeopskrift. Til fisken serveres pandesovs med nye kartofler - et must om sommeren.

Bruchetta kan laves på mange måder. De er ganske fantastiske som appetizers eller endog som forret til et godt italiensk måltid.

Denne lette sommerlige forret tager sig godt ud på middagsbordet og smager vidunderligt. Server med et godt brød til.

Lækker frisk asiatisk madopskrift: En sund og fedtfattig lille forsmag på aftenenes asiatiske præg, der blander tunfisk, avocado, agurker og krydderier til en kraftfuld lille appetitvækker.

Hvidvinsdampet laks med tilhørende pestopasta og rødbede/gulerods råkost. Egen opskrift. Velegnet til hovedret eller frokost.

Denne agurkesalat gør sig godt til mange former for kødretter, og så er den nem og hurtig at lave.

En typisk thailandsk måde at tilberede store rejser eller tigerrejer på er at grille dem og servere tigerrejerne med stærk fiskesovs som kaldes naam jim. Denne opskrift er autentisk.