Hovedret

Du er her

det er en dejlig stykke kød

Pasta er jo altid noget man kan bikse sammen ud fra hvad man lige har i køleskabet, så her kommer en af mine ofte lavede pastaretter med krydrede kødboller eller en slags italienske frikadeller i tomatsovs.

Wienerschnitzler bør laves af kalvekød, og jeg kan lide at få grønne ærter, ovnbagte kartoffelskiver og bearnaisesovs til, så der rigtig er krostemning. Hvordan man laver ægte bearnaisesovs kan ses i den pågældende opskrift, så her forudsætter jeg, at det er lavet.

Æggekage er en af mine favoritretter om sommeren, hvor den står godt til et glas koldt øl. Det er en dekorativ ret, som der findes et hav af varienter af. Denne opskrift på æggekage, er med purløg, bacon og tomat, men man kan bruge mange andre tilbehør.

Hvis man synes, at panerede skinkeschnitzler bliver for fede, så prøv denne upanerede udgave. Server gerne med kapers, citronskive, benfri sild, kogte ærter,brasede kartofler og smørsovs.

En madopskrift, der næppe kan tænkes mere dansk, er stegt flæsk med persillesovs. Retten er utrolig nem at lave, og særdeles velsmagende med lidt surt til.

Denne ret er én af mine livretter. Server gerne med kapers, citronskive, benfri sild, kogte ærter, brasede kartofler og smørsovs.

Min mor lavede denne variant af gullash, når køleskabet og fryseren skulle tømmes for kød og grøntsager. Den kan laves både med kartoffelmos og almindelige kogte kartofler, men jeg har valgt kartoffelmos i denne opskrift.

Juleskinke er jo egentlig blot en paneret el. glaseret grillet skinke, som man kan pynte med list røde og hvide julefarver. Denne opskrift har jeg fået fra min farmor, der altid serverede juleskinke Juleaften.

Sider

Subscribe to Hovedret