Alle madopskrifter

Du er her

Alle opskrifter fra A til Å! Du kan også bruge inddelingen i madtype/oprindelse/anvendelse under madopskrifter, hvis du søger inspiration til en madopskrift.

Hvis du ligger inde med dine egne opskrifter, som ikke er på denne liste (det må gerne være varianter af andre opskrifter), så send send dem endelig til os her: Indsend opskrift

Disse boller bliver bare perfekte hver gang.

Denne agurkesalat gør sig godt til mange former for kødretter, og så er den nem og hurtig at lave.

Hjemmelavet agurkesalat er bare meget friskere end de syltede argurker, der kan købes på glas. Ikke fordi, der nødvendigvis produceres i en dårlig kvalitet, men simpelthen fordi tiden i glasset frarøver agurkerne der sprødhed og friskhed sammenlignet med den hjemmelavede udgave.

Disse pandekager kan spises som et lækkert selvstændigt måltid eller som supplement til et større brunch-arrangement. For at give pandekagerne et frisk pift, så kan det anbefales at servere forskellige former for frisk frugt til.

Blandt forretter hører denne til blandt de lette og hurtige. Server gerne et godt stykke brød og et koldt glas hvidvin til.

Jeg ved egentlig ikke om denne ret hører til blandt de danske opskrifter, men den i al fald en klassiker, der smager henrivende, hvis kødet bliver stegt tilpas rosa/orange med dejlig fløde-appelsinsovs. Jeg har valgt en lille råkost-agtig salat hertil, men meget andet kan også gå.

Lækker frisk asiatisk madopskrift: En sund og fedtfattig lille forsmag på aftenenes asiatiske præg, der blander tunfisk, avocado, agurker og krydderier til en kraftfuld lille appetitvækker.

Denne lette sommerlige forret tager sig godt ud på middagsbordet og smager vidunderligt. Server med et godt brød til.

Her er en anderledes salat, der passer fint til alle slags stegt eller grillet kød.

Baked beans er en klassisk amerikansk ret, som især har vundet udbredelse gennem westernfilm, hvor der laves baked beans rundt om lejrbålet. Baked beans smager dejligt til morgenmad eller brunch, men kan også bruges i andre sammenhænge.

Dette hit af en dessert ser flot og festlig ud, når den får hele armen! Den tager ikke lag tid at lave og chokoladesovsen kan forberedes i forvejen, hvis man vil spare lidt tid på selve dagen.

Bearnaisesauce laves stort set som hollandaisesauce blot tilsætter man estragon i bearnaisesauce. Det er ikke nogen nem opgave at lave bearnaisesauce fra grunden, da den nemt skiller, men lykkedes det er saucen tilgengæld uimodståelige.

Belgiske vafler smager dejligt både med kold softice og med syltetøj og flormelis. Prøv dig frem eller skift tilbehøret som du lyster.

Biksemad er en klassisk dansk ret - skulle man tro. Dog ser man lignende retter i vore nabolande f.eks. pyttipanna i Sverige, som primært adskiller sig fra biksemad i måden man udskærer kartofler og kød på. Biksemad kan laves af gårsdagens rester, hvadenten det er steg, filet eller noget tredie.

Her er en sjov ret, hvis kvalitet helt afhænger af, hvor lækre rester man har tilovers. Personligt elsker jeg braskartofler med rester fra oksefilet, men mindre kan naturligvis også gøre det. Bearnaisesovsen skal laves hurtigt, hvorfor jeg bare nupper et brev af Knors formidable brevsovs.

Sider